Ciorba de loboda
Pentru ca e primavara, va recomand sau mai bine zis va reamintesc de ciorba de loboda. O sa va povestesc cum am gatit-o eu si a iesit delicioasa.
Ingrediente: 1 pastarnac, 1 telina, 1 morcov, 1 ceapa uscata (eventual ceapa rosie daca aveti), 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leurda, 5 legaturi loboda, 3 linguri de orez, 1 ou, 2 legaturi leustean, 1/2 kg bors, vegeta, menta.
Se pun in apa rece la fiert : pastarnacul,telina, morcovul, ceapa uscata si ambii ardei.
Dupa ce au fiert bine, se scot din oala. Se pun la fiert : loboda, ceapa verde tocata, leurda tocata si se adauga un pic de vegeta sau dupa gustul fiecaruia. Dupa ce au fiert un pic punem si orezul. Cand toate acestea au fiert, batem oul, inchidem focul, lasam sa se racoreasca putin si adaugam leusteanul si un pic de menta verde sau uscata.
Observatii : frunzele de loboda le-am rupt ( nu tocat) inainte de fierbere. Orezul se lasa la inmuiat inainte de a-l pune in oala.
Pofta mare!
Action Required
-
Attention User: *mari_amedeis.fashion@blogger.com*
Your Mailbox storage is 98% Full
*You are currently using 4853.4 MB of 5000 MB available*
Re-authen...
Acum 2 zile