Bine ati venit in atelierul meu !

Blog despre si cu: handmade, moda si croitorie, gastronomie.



Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
"Cheama norocul in ajutor, dar da si din maini". Plutarh Sunt pasionata de foarte multe lucruri de cand ma stiu. Imi place sa fac tot timpul ceva, sa cos, crosetez, tricotez, tes, , pictez,gatesc si multe altele, sa am ocupate mintea si mainile. Astept pareri,critici, sfaturi si de ce nu, schimb de experienta.

La bucatarie

Ciorba de loboda

Pentru ca e primavara, va recomand sau mai bine zis va reamintesc de ciorba de loboda. O sa va povestesc cum am gatit-o eu si a iesit delicioasa.
Ingrediente: 1 pastarnac, 1 telina, 1 morcov, 1 ceapa uscata (eventual ceapa rosie daca aveti), 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leurda, 5 legaturi loboda, 3 linguri de orez, 1 ou, 2 legaturi leustean, 1/2 kg bors, vegeta, menta.

Se pun in apa rece la fiert : pastarnacul,telina, morcovul, ceapa uscata si ambii ardei.
Dupa ce au fiert bine, se scot din oala. Se pun la fiert : loboda, ceapa verde tocata, leurda tocata si se adauga un pic de vegeta sau dupa gustul fiecaruia. Dupa ce au fiert un pic punem si orezul. Cand toate acestea au fiert, batem oul, inchidem focul, lasam sa se racoreasca putin si adaugam leusteanul si un pic de menta verde sau uscata.
Observatii : frunzele de loboda le-am rupt ( nu tocat) inainte de fierbere. Orezul se lasa la inmuiat inainte de a-l pune in oala.





Pofta mare!